Stefan Outjers is de nieuwe dirigent van de Band

Stefan Outjers en Stan Beckers. Dat zijn de namen van de nieuwe instructeurs van de Maastrichtse Verkennersband, de afgelopen tijd zocht de Band naar een nieuwe dirigent.

Stefan Outjers (47) zal aan de slag gaan als dirigent van de Band. Stan Beckers zal indien nodig Stefan vervangen en de arrangementen grotendeels voor zijn rekening gaan nemen.

Outjers behaalde zijn master HaFa-directie aan het conservatorium in Maastricht en is al tientallen jaren een gerenommeerd dirigent in de harmonie- en fanfarewereld, hij was meer dan 10 jaar trompettist bij de Johan Willem Friso Kapel in Assen (tegenwoordig KMKJWF) en docent koper bij muziekschool Kreato in Thorn. In 2012 besloot hij tot een carrièreswitch en ging in opleiding bij de politie. Na het afronden van de politieacademie ging hij bij de vrijwillige politie. Tegenwoordig werkt Stefan als coördinator evenementen bij de Gemeente Maastricht. Daar is hij mede belast met de veiligheid en leefbaarheid van evenementen in de stad.
De keuze voor de Band is weloverwogen: “De muzikale activiteiten die ik nu nog doe, zoals de Verkennersband, doe ik omdat ik dat leuk vind en er veel voldoening uit haal. De Band is vooruitstrevend ingesteld en dat ben ik ook.” Outjers verheugt zich op zijn tijd bij de Band en is gedreven om het muzikale niveau verder uit te bouwen.

Stan Beckers zal Stefan indien nodig vervangen en de arrangementen grotendeels maken.

Onverwacht ontstond er een mooie mogelijkheid om het team van de Band nog verder uit te bouwen en zo is ook Stan Beckers (28) toegevoegd. Stan behaalde zijn bachelor en master klassiek slagwerk cum laude aan het conservatorium in Maastricht. Op dit moment studeert hij aan de bacheloropleiding HaFa-directie en studeert in juni 2020 af. Hij zal naast vervangingen zich bezighouden met arrangeren, want bij de band zijn alle arrangementen op maat gemaakt. Stan krijgt de unieke kans om als jonge dirigent en arrangeur ervaring op te doen in de wereld van mars en show: “Ik ben al bezig met het arrangeren van twee nieuwe marsen, de eerste daarvan ligt woensdag op de lessenaar”.

Beiden vullen elkaar aan met verschillende competenties. De Band is trots dat met Stefan en Stan het muzikale team vlak voor de Kerst weer op sterkte is. Een geweldig vooruitzicht naar 2020, want het moment dat er gerepeteerd kan gaan worden in het nieuwe gebouw is niet ver weg.